Blogmas #4: Old Hollywood and hollywood-y lights

7:24



Прочетох някъде, че едва, когато пораснеш, осъзнаваш колко специални са всъщност неделя вечерите. Осъзнавам, че това правило важи за хората, които работят плътно делнично, но тъй като моята работа не признава уикенди и празници, делник вечерите често се превръщат в моите недели. Така вторник вечерта се превърна в последния броител за почивен ден, преди отново да се върна след 20-дневна отпуска.



Да имаш 20 дни ваканция, звучи много, но определено не е, когато Коледа приближава и
когато си толкова вдъхновен да създаваш неща. Определено, не е и когато искаш да имаш достатъчно качествено време за себе си, за излежаване и както е в случая - гледането на стари холивудски филми. Това беше и моят избор за изпращане на отпуска - зелен чай, чаени бисквитки и филм от 1944 година.




Винаги филмите от "Зората на Холивуд" ми се вписват идеално в определението за декември. Бродуейската музика в тях, произношението и акцентът, играенето с мимики и жестове са детайлите, който правят тези филми специални.  И не знам дали се дължи на прекалената им реклама, свързана с уютни вечери и усамотение или валежни следобеди, но точно това са моментите, в които ми се приисква да си пусна някоя стара лента. 


Едновременно мечтателско, коледно и пълно с любопитство да разбереш как е изглеждал светът през 40,50,60-те години.
Понякога е хубаво да избягаш и вторниците да наричаш недели. :) 
хх




You Might Also Like

0 коментара